Workshop straatfotografie

Wil jij leren om mooiere straatfoto’s te maken? Wil je met meer zelfvertrouwen op pad en wil je ontdekken hoe je beter kunt worden in dit prachtige genre?

Theorie: hoe maak je betere straatfoto's?

Het mooie aan straatfotografie is dat je geen idee hebt wat je tegen gaat komen. Ik maak al meer dan tien jaar straatfoto’s en in het begin merkte ik dat het niet alleen een verrassing was met wat voor foto’s je thuiskomt, maar ook of je überhaupt met mooie foto’s thuiskomt.

Inmiddels weet ik nog steeds niet met wat voor foto’s ik thuiskom en ik heb ook geen garantie dat ik tevreden ben met de foto’s. Maar de kans dat ik tevreden ben, is in de afgelopen jaren enorm toegenomen.

Straatfotografie nijmegen oversteek
Straatfotografie Kiev

Straatfotografie methode

Dat komt doordat ik mezelf een methode eigen gemaakt heb waarmee ik in de meeste gevallen en op de meeste locaties straatfoto’s kan maken die aan mijn eigen verwachtingen en eisen voldoen. 

 

Tijdens de workshop straatfotografie vertel ik je hoe deze methode werkt. Ik geef je een kijkje in de keuken en laat zien hoe mijn straatfoto’s tot stand komen. Dat doe ik aan de hand van een presentatie met veel voorbeelden.

Praktijk: ga zelf aan de slag

 

Daarna gaan we samen op pad. Ik stippel een route uit langs interessante plekken. Je kunt tijdens die route vrij aan de slag, maar ik zorg ook voor gerichte opdrachten om je op weg te helpen.

 

De wandeling delen we op in meerdere blokken van 40 minuten waarna de groep steeds samenkomt. Zo verliezen we niemand uit het oog en heb je volop kans om mij en elkaar vragen te stellen.

 

straatfotografie nijmegen schaduw
straatfotografie eindhoven

Feedback na workshop

Stuur na de workshop je beste foto’s naar mij op. Ik zet dan al jullie foto’s in een mapje en geef inhoudelijke feedback op de foto’s. Je krijgt niet alleen de feedback op je eigen foto’s te zien, maar ook op die van elkaar. Dit doe ik omdat daar in het verleden meerdere keren om gevraagd is en deelnemers aangaven dat ze het heel leerzaam vinden om de foto’s van anderen & de bijbehorende feedback te zien.

Reviews workshop straatfotografie

5 sterren

Ik heb genoten van de workshop Street fotografie gegeven door Rutger. De theorie was leerzaam en duidelijk. Door de vele beelden met uitleg sprak het erg aan en was het boeiend. De opdrachten in de stad waren leuk, route was duidelijk en niet te lang of te kort. Ook daarbij was Rutger er als vraagbaak

5 sterren

We kregen handige tips en wandelden daarna rustig door Nijmegen met de opdrachten op zak. Bij elke tussenstop en naderhand gaf Rutger iedereen leerzame tips mee, heel goede workshop! Goed georganiseerd.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de workshop via de website van Phocal.