Lezing straatfotografie

In de lezing straatfotografie neem ik jullie mee in de wondere wereld van straatfotografie. Deze lezing is ideaal voor fotoclubs of andere bijeenkomsten met fotohobbyisten.

Hoe geef ik een foto-lezing?

Ik heb jarenlange ervaring met het praten over fotografie voor groepen. Ik zorg voor een helder verhaal en betrek de mensen in de zaal er actief bij. Ik streef naar een ontspannen sfeer waarbij er best even gelachen mag worden en waar we vrijuit kunnen praten over fotografie! 

 

Ik zal veel eigen werk laten zien en kan uitgebreid vertellen over hoe je mooiere straatfoto’s kunt maken. De lezing begint met een algemene intro en vervolgens vertel ik hoe je te werk gaat. In overleg kunnen we bespreken op welke thema’s binnen de straatfotografie we ons zullen focussen.

straatfotografie, new york, regen, storm, paraplu
straatfotografie los angeles

Opbouw lezing

Algemene intro

  • Wat is straatfotografie?

  • Wanneer mag straatfotografie wel / niet?

  • Hoe fotografeer je met zelfvertrouwen op straat?

 

Hoe ga je te werk?

Het mooie aan straatfotografie is dat je geen idee hebt wat je tegen gaat komen. Ik maak al meer dan tien jaar straatfoto’s en in het begin merkte ik dat het niet alleen een verrassing was met wat voor foto’s je thuiskomt, maar ook of je überhaupt met mooie foto’s thuiskomt.

Inmiddels weet ik nog steeds niet met wat voor foto’s ik thuiskom en ik heb ook geen garantie dat ik tevreden ben met de foto’s. Maar de kans dat ik tevreden ben, is in de afgelopen jaren enorm toegenomen.

Dat komt doordat ik mezelf een methode eigen gemaakt heb waarmee ik in de meeste gevallen en op de meeste locaties straatfoto’s kan maken die aan mijn eigen verwachtingen en eisen voldoen.  

 

Tijdens de lezing straatfotografie vertel ik hoe deze methode werkt. Ik geef je een kijkje in de keuken en laat zien hoe mijn straatfoto’s tot stand komen.

Praktische informatie

Neem voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen contact op. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.