Straatfotografie

Bekijk de series hieronder

Kleurcontrasten
Sommige kleuren horen samen. Rood en blauw geven een heel krachtig en dynamisch effect, terwijl blauw en geel een stuk rustiger en meer harmonieus werken. Met deze straatfoto's wil ik laten zien hoe mooi sterke kleuren kunnen zijn.
Goed weer
Ik vind regen, wind en sneeuw geweldig weer om te fotograferen. Mensen zijn alleen maar bezig om met gefronste wenkbrauwen zo snel mogelijk thuis te komen, terwijl het zo fotogeniek kan zijn!
Sfeer
De foto's in deze serie hebben een sterke sfeer. Je ziet de gezichten van de mensen niet of nauwelijks. Dat maakt dat je bij iedere foto zelf een verhaal kunt verzinnen.
Hoog contrast zwart-wit
Mijn favoriete stijl van zwart-witfoto's zijn de foto's waarbij het zwart echt zwart is en de witte tinten van je beeld afspatten.
Filmisch
Hoge contrasten tussen donker en licht sturen je blik bij deze serie straatfoto's. Doordat je weinig gezichtsuitdrukkingen ziet, worden de beelden nog wat mysterieuzer.
Minimalistisch
Straatfoto's met een minimalistische of haast abstracte sfeer.
Gouden uur
Ik vind de kleuren van zonsopkomst en zonsondergang een prachtig effect geven. Soms ontstaat er een spel tussen de warme en koele tinten en andere foto's bestaan volledig uit één kleur.
Kleine figuren
Ons oog wordt altijd getrokken door een menselijke vorm. Zelfs als een foto maar één persoon heel klein in beeld heeft, kan dat het hoofdonderwerp van de foto zijn.
Warm-koud contrast
Bij deze straatfoto's zie je een combinatie van warme en koude kleuren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld felblauw en felrood zijn deze combinaties een stuk rustiger.
Back to Top