"Laat niemand je vertellen dat je geen straatfoto's kunt maken met een telelens"

Mijn naam is Rutger, ik kom uit Utrecht en woon in Nijmegen. Ik ben een fotograaf met bijzonder veel interesse in straatfotografie. Het mooie aan straatfotografie vind ik dat je van niets iets kunt maken: het maakt niet uit of je op een bijzondere reis in een ver land bent of gewoon in je eigen stad. Als straatfotograaf probeer ik het dagelijks leven zo mooi mogelijk vast te leggen.  

Het is een bijzonder uitdagend genre: ik experimenteer ook wel eens met macrofotografie, sterrenfotografie, vogels, portretten en landschappen, maar voor mij komt er niks in de buurt van een goede straatfoto! 

 

Bij mijn straatfoto’s wil ik dat alles klopt: ook al is het een spontaan moment is dat in een split second gemaakt is. Ik wil dat de compositie sterk en overzichtelijk is, dat de foto technisch klopt en dat het een interessant geheel is. Hiervoor probeer ik zoveel mogelijk mijn eigen gang te gaan en te kijken hoe ik tot interessantere beelden kan komen. Wanneer andere straatfotografen vertellen dat je toch echt een groothoeklens nodig hebt, maakt dat mij extra benieuwd wat voor resultaat je met een telelens kunt bereiken.

Naast straatfotografie ben ik ook op andere punten in mijn leven veel met fotografie bezig. Na mijn studie commmunicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen werk ik nu als marketing specialist voor de winkel en webshop van de fotospeciaalzaak Foto Verweij in Nijmegen. Ook organiseer ik namens Phocal fotocursussen en workshops en geef ik lezingen over fotografie. Daarbij fotografeer ik regelmatig in opdracht, waaronder bruiloften.

Referenties

Kiekie Art

Interview 2020 & foto-afdrukken van mij te koop

Lees interview >>>

 

Street Photography Magazine

Publicatie mei 2019

Lees blog >>>


Olympus Young Talent Award 2019

Nominatie bij fotowedstrijd

Meer informatie >>>


Digifotopro

Winnaar fotowedstrijd scherptediepte september 2015
Meer informatie >>>

Utrecht over Utrecht, Statief Foto Award

Winnaar 2013