Ik ben Rutger, 26 jaar en ik woon in Nijmegen. Ik fotografeer veel op reis en in eigen land. Ik ben gefascineerd door sterrenfotografie en een rustige vorm van straatfotografie: met langere lenzen probeer ik het overzicht te behouden om composities neer te zetten. Je zou het een vorm van (stedelijk) landschapsfotografie kunnen noemen met als toevoeging een menselijk figuur ergens in de foto. Daarnaast vind ik het ook prachtig om soms te experimenteren met macrofotografie en wildlife fotografie. Ik fotografeer ook bruiloften en geef al jarenlang fotocursussen en workshops.  

Halverwege de middelbare school kocht ik mijn eerste camera. Het leek wel of mijn vinger aan de ontspanknop vastgekleefd zat: ik fotografeerde ieder moment. Aangezien je dan wel heel veel foto’s overhoudt, besloot ik daarna enkel de beslissende momenten te fotograferen. Ik geef toe, een zekere Franse straatfotograaf uit de jaren ‘30 had daar iets mee te maken (meer informatie). 

Ik groeide op in Utrecht en ging studeren in Nijmegen. Die stad past uitstekend bij mij en ik heb me er ontwikkeld tot een echte bourgondiër: in Nijmegen staat bier in de schaduw van speciaalbier en heb je bijzonder veel keuze uit heerlijk eten. Voor mij is een bourgondiër iemand die bovenal wil genieten. 

Ik ben verschillende kooktechnieken gaan uitproberen om te genieten. Ik ging genieten van whisky's, van hi-fi, maar bovenal ook van beeld. Met mijn fotografie probeer ik een whisky te maken. Bij iedere slok ontdek je nieuwe smaken en wanneer je langer naar een foto of een serie kijkt, sleurt de afdronk je pas echt mee. Ik probeer een verhaal te vertellen waarbij je even vergeet waar je was of wat je deed en waarbij je je volledig focust op het hier en nu. Op de smaak. Maar ik probeer vooral een mooie foto te maken. We kunnen het eindeloos over vleugjes rook of toetsen van karamel, maar uiteindelijk moet het vooral lekker zijn. Ieder beeld opnieuw. 
Back to Top